Kérjük, támogass minket!

{

Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs.
Valakinek lenni a semmiből.
Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni.
Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.

(Hamvas Béla)

Pilisborosjenői Waldorf Egyesület
Bankszámlaszámunk: Magnet Bank 16200137-18542644
IBAN: HU69 1620 0137 1854 2644 0000 0000
Adószámunk: 18129724-1-13

Kedves Barátaink!

Ismét nagy fába vágtuk a fejszénket. Az óvoda létrehozása után és annak organikus folytatásaként iskolát alapítunk Pilisborosjenőn.

Hogy miért? Mert itt, falun még jó esélye van testileg, lelkileg, szellemileg egészséges gyermekeket felnevelni.

Mert a helyi közösségbe akarjuk beágyazni az iskolát, hogy így szerves része lehessen a társadalomnak, ne izolált zárványként működjön.

Mert a hármas tagozódás ideájában mélyen hiszünk, hisszük, hogy ez az “új” együttműködési forma tudná kivezetni az emberiséget abból az egyre mélyebb gödörből, amibe szisztematikusan beleássa magát. Hisszük, hogy itt olyan erőtér jött össze, ahol újabb kísérletet tehetünk arra, hogy mind közelebb jussunk az eredeti impulzus megvalósításához.

Az a szándékunk, hogy a működésünket a szellemi szabadság, a közösségi létben és jogi életben való egyenlőség és a gazdasági testvériség hassa át. Ebben a közegben akarjuk felnevelni a gyermekeket, hogy ők már ebben szocializálódva a világban felelősen, szeretetből teremtő felnőttekké váljanak.

Ezt ugyanúgy küldetésének érzik tanáraink is, és már lassan másfél éve dolgozunk közösen az alapítói körrel azon, hogy ez az idea megvalósulhasson.

Az iskola köré középtávon biogazdaságot tervezünk létrehozni, növénytermesztéssel és állattartással.

Ambiciózus tervek, de minden megvalósult nagyszerű dolog a világon egy ideából, egy szép elképzelésből születik.

Túl vagyunk sok munkán, sok nehézségen. A maroknyi kis csapat kiállta az első próbákat, amiben összekovácsolódtunk, kitartottunk egymás mellett.

A helyi önkormányzattól inkubációs lehetőséget kaptunk a régi iskolaépületben, ami ideiglenes otthonunk lehet a kezdeti évekre. Most, ebben, az embert próbáló helyzetben azon dolgozunk, hogy minden nehézség ellenére 2020. szeptemberben elindulhasson az iskola.

Felújítás, teljes felszerelés áll előttünk, és a hozzánk felvételt nyert 26 család előtt. Ez szeptemberig körülbelül 15 millió forint ráfordítás. Ebből felújítjuk a tantermeket, irodát, orvosi szobát, konyhát és étkezőt, a pvc padlókat fapadlóra cseréljük, a termeket, konyhát, étkezőt felszereljük és berendezzük, az udvarról a műfüvet felszedjük, füvesítünk, növényeket ültetünk, homokozót, mászófás teret alakítunk ki, létrehozzuk az első kis veteményest a gyerekeknek. Az élet él, és élni akar!

Tudsz ebben segíteni? Tudod-e bármilyen összeggel támogatni törekvéseinket? Tudsz-e velünk együtt hinni abban, hogy a világnak változnia kell? És abban, hogy a változás mi magunk vagyunk?

Ha igen, kérjük támogass minket! Bankszámlaszámunk: Magnet Bank 16200137-18542644
Pilisborosjenői Waldorf Egyesület: 18129724-1-13

Hálás köszönettel:
Az iskolaalapító családok és tanárok